De Purperen Draak, dat zijn we samen!

Hieronder kun je de verenigingen of communities vinden die in de Purperen Draak spelen of een goede relatie met de Purperen Draak hebben.

Drakenorde Roleplay

Eén van de grootste, misschien zelfs wel de grootste roleplay-communities van Nederland. We spelen zowel op de maandag- als op dinsdagavond, vaak met drie groepen per avond. Het meest gespeelde systeem is Dungeons and Dragons (5th edition), maar ook Shadowrun staat regelmatig op de agenda. Daarnaast staan we open voor nieuwe avonturen (en systemen)! Het maakt ons niet uit of je een ervaren rot bent of zo groen als gras, zolang je maar zin hebt in een gezellige avond. Schrijf je in via de agenda.

Ons thuis: The Laughing Goblin Inn

One of the largest, maybe even the largest roleplay communities of the Netherlands. We organise roleplay sessions on Monday and Tuesday evening, often with three parties at the same time. Dungeons and Dragons (5th edition) is the most popular system, but Shadowrun can also be found on the agenda on a regular basis. Apart from that, we are open to new adventures and/or systems. We don’t care if you are a experienced player or a rookie, as long as you’re in for a fun evening of roleplay. Sign up for a session on the agenda.

Our home: The Laughing Goblin Inn

Drakenorde registration form 2023

22
Characters

Constitution

100%

Dexterity

85%

Charisma

100%

Intelligence

7%

Drakenorde Heldenacademie

De Heldenacademie is voor jonge helden van 6 tot en met 13 jaar. Voor helden die net iets ouder zijn, hebben we ook zeker wat te bieden, want wat is een Heldenacademie zonder klassenoudsten?

De kosten bedragen € 22,50 per deelnemer. We beginnen om 10.30 uur en verwachten rond 16.00 uur de helden vermoeid maar gelukkig weer met hun trotse huishouding (pages/ koks/kleedsters, iedere ouder weet wie we bedoelen) te herenigen.

De locatie is goed bereikbaar, we hebben namelijk een deel van het Scoutingeiland in Haren gehuurd. Het adres is Rollematen 11 in Haren.

Je kunt je (kind) aanmelden via inschrijvingen@drakenorde.com. Meer informatie kun je krijgen via informatie@drakenorde.com of in De Purperen Draak. Natuurlijk zijn tips, adviezen, ondersteuning of andere zaken ook meer dan welkom. Juist omdat dit de eerste keer is, wordt het voor iedereen een spannend weekend 🙂


Wat is LARP en wat heb ik er voor nodig?

LARP of Live Action Role Play is een gezonde mix tussen scouting, improvisatietheater en films zoals Harry Potter, Lord of the Rings of Hoe tem ik een Draak. Ook boeken zoals die van Paul van Loon of Thea Beckman geven de sfeer vaak goed aan.
De deelnemers zijn de acteurs in een verhaal dat door de organisatie geschreven is. Alleen: de rollen van de acteurs zijn nog niet bedacht. De organisatie weet dus wat er zou kunnen gebeuren, maar de deelnemers bepalen zelf wat ze gaan doen, wanneer en hoe. Je kunt dus zijn wie je wilt zijn. Omdat LARP buiten plaatsvindt, zijn de deelnemers veel in beweging. Er wordt gelopen, gerend en geslopen. Een ander kenmerk is het groepsgevoel. Je werkt spelenderwijs in een team. Samen ga je de problemen te lijf of zoek je oplossingen. Alleen is in LARP echt een uitzondering, het is een hele sociale hobby.

Eén van de meest gestelde vragen is “is het niet gevaarlijk?”. Dat hangt van een aantal zaken af. De deelnemers komen eigenlijk nooit schoon terug. Door het bos kruipen zorgt er voor dat er wel eens wat modder aan kleren blijft hangen. Een nieuwe, witte outfit is dus geen goed idee, die loopt absoluut gevaar. Daarnaast wil het wel eens voorkomen dat deelnemers in hun enthousiasme wat zaken over het hoofd zien. Zelfs bomen staan soms opeens in de weg. Een schram of blauwe plek komt niet extreem vaak voor, maar is niet uit te sluiten. Gelukkig hebben we EHBO-ers om, als dat gebeurt, direct te handelen. Juist hetgene wat het meest gevaarlijk *lijkt* heeft weinig risico’s. De wapens die de deelnemers gebruiken zijn heel streng getest op veiligheid. Ook krijgen de deelnemers ieder evenement uitleg over wat wel en wat niet mag. Om die reden worden de wapens die deelnemers zelf meenemen ook voor het evenement bekeken en gecontroleerd. Alleen wapens die gemaakt zijn voor LARP worden toegestaan!

Een dure hobby dus? Niet in vergelijking met de meeste sporten en andere hobbies. Een wapen kost, afhankelijk van de versiering en de grootte, minimaal 40 euro. Voor jonge deelnemers adviseren wij korte wapens, voor 40-60 euro heb je een uitermate geschikt wapen dat een tijd mee kan gaan als er goed voor gezorgd wordt. Voor deelnemers die voor het eerst mee doen, is een leenzwaard beschikbaar (zolang de voorraad strekt, maar als je op tijd op hebt gegeven, is dat 99% zeker). De verdere kosten zijn in het begin heel erg laag. Stevige schoenen zijn een aanrader, maar de meeste kinderen hebben wel schoenen om mee buiten te spelen. Een tuniek is heel simpel te maken. Neem een t-shirt dat duidelijk te groot is, doe er een riem omheen en de basis is er. Ook jurken in natuurkleuren zijn heel erg geschikt.

Tijdens het evenement is voldoende ranja beschikbaar om even bij te tanken. Daarnaast zullen we tegen een hele nette prijs zorgen voor koffie, thee, frisdrank en eetbare zaken. Meer weten? Durf te vragen!

Miniature Games: Groninger Wargamers Guild

Bijna iedere donderdag zijn we te vinden in de Purperen Draak. Vanaf ongeveer 19.00 uur zetten we de koffers op tafel voor heel erg veel verschillende miniaturenspellen. Bij ons kun je terecht voor bijvoorbeeld:

Warhammer 40K
Star Wars X-wing
Flames of War
Wild West Exodus

Maar eigenlijk zijn er voor de meeste miniaturenspellen wel liefhebbers te vinden. Meer weten? Kom gerust kennis maken! Je kunt ons ook vinden op Facebook

Natuurlijk is het ook mogelijk om demo’s te krijgen als je interesse hebt in één van de spellen. Vraag het bestuur om meer informatie

Magic: the Gathering - Mox Purple

We zijn regelmatig in de Purperen Draak te vinden voor een potje Magic (of meer!). Of je nu Commander, Modern of Standard speelt, een talent voor Drafts hebt of juist meer van Sealed Events houdt, bij ons ben je aan het juiste adres!

Vrijdagavond is de vaste FNM-avond, waar we meestal Draft of Standard spelen. Daarnaast zijn we regelmatig op andere dagen in de Purperen Draak te vinden en hebben we bijvoorbeeld de Prereleases en andere leuke toernooien in de weekenden

Kom gerust langs!