the Sound of Silence

Het moment dat je ziet dat er in geen weken een nieuwe post op de website is geplaatst (op de veelgebruikte en overvolle agenda na) zet je even aan het denken... wat is er eigenlijk allemaal gebeurd dat we de website niet goed onderhouden?

We hebben de gebruikelijke hobbels gehad, zoals een aantal bezoekjes aan het ziekenhuis en een waterval in de winkel. Normaal gesproken worden we behoorlijk blij van een beetje anders, maar een douche boven de balie was toch niet wat we wilden. Ook zijn we van mening dat een herseninfarct prima acceptabel is voor iemand die 124 jaar oud is, maar tot je die leeftijd bereikt hebt, doe je maar gewoon gezond. Toch is dat absoluut niet de reden.

We hebben de gebruikelijke mijlpalen bereikt. We hebben meer activiteiten dan ooit en ze zitten bijna zonder uitzondering behoorlijk vol. Als iemand in 2010 zou gezegd hebben dat een speelruimte voor 40 spelers te klein zou zijn, hadden we ze vriendelijk uitgelachen. Kom op zeg, da's bijna net zoveel als er op de inauguratie van 'der Donald' waren. We hebben activiteiten die in tien minuten vol zitten. We hebben nieuwe mensen zien opstaan die zich als vrijwilliger inzetten om meer, meer, meer te organiseren. We hebben eindelijk de status van 'werkgever' bereikt door Benjamin een contract aan te bieden als medewerker, in plaats van payrolling. Toch is dat absoluut niet de reden.

We hebben hele bijzondere dingen meegemaakt. We hebben voor het eerst de krant gehaald. We kregen te horen dat we in de lijst staan van "39 Romantische Uitjes & Dingen Om Te Doen In Groningen", gebaseerd op een onderzoek onder honderden vrouwen. Toch is dat absoluut niet de reden.

We hebben een nieuwe keuken, een nieuw kantoor. We hebben zoveel nieuwe spellen dat we het zelf nauwelijks bij kunnen houden. We hebben steeds weer nieuwe, geweldige mensen in de winkel, terwijl de 'oude' mensen trouw blijven komen. Toch is dat absoluut niet de reden.

De enige reden die we kunnen bedenken: we hebben, met zijn allen, zo'n geweldige winkel gecreëerd dat een website soms even ondersneeuwt. Dat spijt ons voor de mensen die via de website willen weten waarom de winkel zo leuk is. Voor die mensen: kom gewoon langs! :)