Facebook bericht (Nederlands)

Voor de mensen die geen nieuws volgen... Nederland wordt zwaar getroffen door het coronavirus.

Van de meeste 'menselijke' problemen heeft een beetje draak niet zoveel last, maar dit raakt zelfs een Purperen Draak.

Tot nader bericht is de speelruimte gesloten voor alle activiteiten. Ook de donderdagavond met miniatuurspel- en Yu-Gi-Oh! activiteiten en de vrijdagavond met de FNM zullen afgelast worden.

Omdat op die twee avonden een erg hoog percentage klanten bezoeker van de speelruimte is, zal de winkel om 18.00 uur de deuren sluiten.

Het wegvallen van deze activiteiten is voor onze winkel een zware klap. Op dit moment gaan we er van uit dat we voldoende reserves hebben om het een paar weken uit te houden, ook zonder steun van de overheid. Of we voldoende reserves hebben, is voor iedereen, ook voor ons een vraag.

Er is een aantal winkels die extra voorraad in huis hebben gehaald om lege vakken te voorkomen. Wij hebben dat (bewust) niet gedaan. Al het geld dat we op dit moment investeren in voorraad, kan niet gebruikt worden voor uitgaven die noodzakelijk zijn om de winkel te laten overleven. We nemen het risico iets vaker nee te moeten verkopen, zodat we in ieder geval de salarissen, maar ook huur en verzekering zo lang mogelijk kunnen blijven betalen.

Wat vragen we aan jullie? Als je op zoek bent naar een specifiek spel, stuur dan even een mail. Als we het spel op voorraad hebben, leggen we het voor je apart. Als we het niet hebben, zullen we je vragen of we het voor je mogen bestellen. Op die manier kunnen we samen zorgen dat het geld dat nodig is om de winkel in leven te houden niet in het magazijn komt te liggen.

Als je ongerust bent, stuur dan een mail. Ook al hoeft een winkel als de onze volgens de GGD geen extra maatregelen te nemen, kunnen we samen vast een oplossing vinden voor veel uitdagingen.

Het allerbelangrijkste blijft onveranderd: houd rekening met elkaar en probeer om je heen te kijken wat jij voor een ander kan doen. Samen staan we het sterktst!

Image may contain: one or more people