Pathfinder Society 07-07-15

 
Pathfinder is een roleplaying game, afgeleid van Dungeons and Dragons. Wereldwijd komen spelers samen, gewapend met pennen, papier en dobbelstenen, om in de huid van gewapende avonturiers of machtige tovenaars te kruipen. Onder leiding van een gamemaster (GM) redden ze ontvoerde dochters, onderzoeken ze spookachtige landhuizen of slaan ze aanvallen van demonen af.
 
In Pathfinder Society Organized Play (PFS) zijn alle spelers leden van een organisatie die handelt in antiek, magische voorwerpen en geheimen. De Pathfinder Society, zoals de organisatie genoemd wordt, heeft 3 regels waar al haar leden zich aan moeten houden: Onderzoek, Rapporteer en Werk samen. In elke sessie (van ongeveer 4 uur) krijg je als groep van de Pathfinder Society een missie en speel je een afgerond verhaal.
 
De regels van de Pathfinder Society zorgen er samen voor dat je aan kan schuiven bij elke sessie, ongeacht wat voor personage je speelt en of je de personen kent met wie je speelt. Doordat je na een sessie wegloopt met een afgerond verhaal, een experience point en (hopelijk) een leuke buit, is PFS snel en gemakkelijk om in te springen.
 
Om te kijken of er in Groningen voldoende animo is voor Pathfinder Society, organiseren de Purperen Draak en de vereniging De Drakenorde een aantal instap-avonden. Je hoeft geen ervaring te hebben met Pathfinder of met roleplayen,  maar veteranen van het spel zijn uiteraard ook van harte welkom. Je hoeft van te voren geen karakter te hebben. Inschrijven kan via de agenda van de Purperen Draak. Meedoen aan een roleplay-avond kost 2,50 of een stempel van je strippenkaart. De eerste keer spelen is gratis.
 
Wil je meer informatie over Pathfinder of over de Pathfinder Society, kijk dan ook eens op http://www.pfsnl.nl.
 
 
Waar: De Purperen Draak
Wanneer: 19.00 (18.45 aanwezig) tot plm 22.00
Kosten: 2,50 of een stempel van je strippenkaart
Wanneer?: 
dinsdag, juli 7, 2015 - 18:45
Type activiteit: 
Roleplay

Inschrijvingen

De volgende mensen staan al ingeschreven:
gerlof101
klaasel
Pedro Verissimo
Iris

Om je voor activiteiten in te schrijven dien je ingelogd te zijn.